Kulttuuria moneen makuun

Musiikkia

Multian Kesän musiikkiesitykset ovat kirkossa, seurakuntakodilla ja työväentalolla.

Maanantaina pelin avaa Kahilan suku, joka A&A Kahilan Rytmiorkesterina esiintyy seurakuntakodissa kello 19.

Tiistaina Kahilat jatkavat kello 19 seurakuntakodissa, mutta nyt klassisella ohjelmistolla ja sellisti Kalle Kankaan vahvistamana.

Perjantaina klo 19 Kimmo Riikonen johdattaa kuulijat V. Salmen ja Irwin G:n maalimaan, ja nimenomaan sen kauniimpiin sävyihin työväentalossa.

Lauantaina klo 10-12 torilla kuullaan Pauliina, Petriikka ja Erkki Pohjanheimpn musisointia tilaisuudessa, jossa äänimaailmaa täydentätävä mopot ja vihtojen suhina sidontanäytöksessä, mutta ei kuitenkaan niin, että mikään häiritsisi toisiaan.

Sunnuntaina 26.7. klo 19 Multian Kesän päätöskonsetissa esiintyy perinteisesti Hannu Haahkala Lovisa Charlottan kirkossa, ja näin juhlaviikko päättyy arvokkaissa tunnelmissa.

Kuvataidetta

Taidenäyttelyiden avajaisia vietetään heti tapahtuman avauksessa sunnuntaina 19.7. kello 12-14. Taidenäyttelyitä on kirjastossa, Osuuspankin kerhohuoneella, Metsänhoitoyhdistyksen tiloissa, Minä ja Kustaa Galleriassa ja Härkölammella. Taidenäyttelyt ovat avoinna vähintään koko tapahtuman ajan.

Omia taitojaan pääsee esittelemään Marja-Leena Valkolan taidetyöpajassa, joka järjestetään maanataina ja tiistian klo 10-13 Minä ja Kustaa Galleriassa.

Runoutta

Suosittu runokaraoke järjestetään Kahvila Korsussa perjantaina klo 16.30 alkaen Einari Vuorelan seuran Seppo Liimataisen juontamana. Karaokessa on mahdollisuus esittää myös omia runojaan.

Eläviä kuvia

Kino Kustaan kahden elokuvan ”festivaalin” uskotaan täyttävän 25 istumapaikkaa viimeistä myöten.

Keskiviikkona esitetään harvoin tarjolla oleva tv-näytelmä Raamit, joka on pohjoissavolaisen opettaja ja kirjailija Lauri Lehtisen käsialaa. Näytelmää kuvatiin Multialla kesällä 1970, ensiesitettiin televisiossa 1971 ja siinä esiintyy useita paikallaisia näyttelijöitä ja avustajia. Juoneen olennaisena osana kuuluvat häät kuvattiin Multian Lovisa Charlottan kirkossa.

Perjantaina klo 22 on vuorossa tallenne näytelmästä Karoliina pontikankeittäjän tytär, pääosassa näyttelee Hannu Hakamäki Arvo Teppolan roolissa. Näytelmä kuvaa Arvo Teppolan elämäntarinaa kansanperinteen kerääjänä muutamien lähinnä poliisiasemalla ja pontikkatehtaalla sattuvien tapahtumien kautta.